Team 5 van BC Dynamo Sassem genomineerd voor Talentenprijs gemeente Teylingen

Team 5 van badmintonclub Dynamo Sassem is door de gemeente Teylingen genomineerd voor de Talentenprijs 2016. Deze prijs reikt de gemeente jaarlijks uit aan de beste sporter/sportploeg tot 18 jaar.

Team 5 heeft afgelopen seizoen deelgenomen aan de seniorencompetitie. Het bijzondere aan dit team is echter, dat er geen senioren in zitten, maar dat het geheel uit jeugdleden bestaat: Jesper van der Marel, Steef de Groot, Raymond van Vliet, Max van der Plas, Kirsten Dompeling, Hannah Hazell en Julia den Heijer.

Het team begon de competitie wat stroef en wist de eerste wedstrijden niet te winnen. Ze moesten duidelijk wennen aan het niveau en het andere spel dat gespeeld wordt in de seniorencompetitie. Na de vierde wedstrijd begon het steeds beter te draaien en de overwinningen begonnen binnen te stromen. Ook de uitslagen van de wedstrijden werden steeds groter: werd eerst met 5-3 gewonnen, naarmate de competitie vorderde, werd het steeds vaker 7-1 of 8-0*

Het gat met koploper Orbiton was na de eerste wedstrijden echter aanzienlijk, en een kampioenschap leek er niet in te zitten. Toch werd het gat elke wedstrijd kleiner, zeker toen Dynamo de rechtstreekse confrontatie met Orbiton met een 6-2 overwinning naar zich toe wist te trekken.

De laatste competitieweek was de ontknoping. Orbiton stond nog één punt voor op Dynamo. Dynamo moest de laatste wedstrijd op donderdagavond spelen tegen De Valken. Het was zaak met zo groot mogelijke cijfers te winnen, om het Orbiton zo lastig mogelijk te maken. En dat deden ze: met 8-0 werd de maximale winst gehaald.
Nu was het wachten op het resultaat van Orbiton, dat de zaterdag erna in Leidschendam zijn laatste wedstrijd speelde. Bij 8-0 winst door Orbiton zou Orbiton kampioen zijn, bij elke andere uitslag zou Dynamo kampioen zijn.

Wie er ook kampioen zou worden, het moest gevierd worden. Dus ging Dynamo aan het bakken. Dit leverde een prachtige kampioenstaart op, waarin zowel het logo van Dynamo als van Orbiton was verwerkt. Met die taart vertrok het team op zaterdag naar Leidschendam, om de ontknoping live mee te maken. Al de eerste partij werd door Orbiton verloren, waarmee het kampioenschap voor Dynamo een feit was.
Orbiton reageerde heel sportief en na afloop van de wedstrijd werd het kampioenschap, samen met Orbiton en hun tegenstanders, uitgebreid gevierd en werd de taart aangesneden.

Dit alles toont aan dat sport verbroedert. Dat juist de jongelingen in de seniorencompetitie zich zo opstellen, laat zien dat er nog een grote sportieve (in meerdere opzichten) toekomst voor team 5 in het verschiet ligt!

* Een badmintonwedstrijd bestaat uit acht partijen, waarbij elke gewonnen partij een punt oplevert.